Klappe tandtechniek BV is in mei 2009 verhuisd van Beverwijk naar de Dorpsstraat 114 in Castricum.

In de Dorpsstraat, recht tegenover de R.K. Pancratiuskerk, kunt u prima en gratis 2 uur voor de deur parkeren.
Dorpsstraat 114, Castricum
Openingstijden:
maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur

woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

© 2015 Klappe tandtechniek
Op tandtechnisch gebied is er tegenwoordig veel mogelijk. Iedereen heeft wel eens wat gehoord over protheses, frames en plaatjes, maar uw tandarts en tandtechnicus kunnen de wensen van u, zoals kleur en vorm en soort constructie, het beste persoonlijk met u bespreken. Wij als specialisten in uitneembare constructies bieden u de volgende mogelijkheden aan:
Een volledig kunstgebit voor boven en/of onder. Dit is een voorziening die gemaakt wordt als de patiŽnt geen eigen tanden en kiezen meer heeft. Bij het vervaardigen ervan houden wij rekening met de persoonlijke wensen van u als patiŽnt en het advies van de tandarts.

Er wordt gebruik gemaakt van eerste klas materialen. Ook maken we veel gebruik van verschillende opsteltechnieken zoals "lingualised occulsion" (balance kontact) en pijlpunt registraties. Dit beproefde concept samen met het gieten van protheses zorgt er voor dat we een optimaal product kunnen maken.
Er is een prima mogelijkheid om een los zittende prothese weer vast te klikken. Dit gebeurt door middel van het zetten - implanteren - van kunstwortels in de kaak.

In de prothese komt een klikkertje die op het implantaat vast klik, daardoor zal de prothese niet meer dwars door de mond bewegen. Wij werken samen met implantologen om zodoende onze brede ervaring bij u te kunnen toepassen.
Wanneer een of meerdere eigen elementen ontbreken is het beter om dit op te vullen omdat anders de er tegenover liggende elementen gaan uitgroeien (omhoog komen) of naar beneden gaan zakken doordat ze geen tegendruk krijgen van de ontbrekende tanden of kiezen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de ontstane ruimtes weer op te vullen:
  • Een kunststof plaatje, dit is een relatief goedkoop alternatief voor een stalen frame. Nadeel is echter de pasvorm en dat de kauwkracht direct op het tandvlees wordt overgebracht waardoor het tandvlees sneller slinkt. Meestal wordt dit toegepast als tijdelijk alternatief of als het restgebit niet meer geschikt is voor een duurzame oplossing.

Dit is een stalen frame en hierop worden de ontbrekende elementen gemaakt en vervolgens word het frame vastgezet tussen de eigen elementen. Deze prothese kunt u er wel uithalen om het schoon te maken.

Het element steunt als het ware op de eigen natuurlijke tanden of kiezen.
Het gaat hier om een duurzame oplossing.

Het materiaal is van een speciaal ontworpen lichaamsvriendelijk metaal, wat ook de lichaamstemperatuur aanneemt. Omdat het van een stevig metaal gemaakt is kan het verhemelte vaak opengelaten worden waardoor het kleiner is en u uw smaak beter kunt behouden.
Reparaties en het bijplaatsen van tanden of kiezen aan bestaande protheses, plaatjes, c.q. frames.  Ook aan een stalen frame kan een element of haakje worden gemaakt. Door er eerst een stuk metaal (extensie) aan te lassen kan er daarna een kunstelement bij gezet worden.

Om het gebit te beschermen bij sporten waarbij je je tanden kunt beschadigen kunnen we beschermers maken in verschillende diktes.

Een spalk /splint wordt gemaakt voor patiŽnten die last hebben van o.a. tandenknarsen, tandenbijten (bruxinisme) of andere problemen zoals kaakgewrichtproblemen.

Rebasing, dit is het opvullen van een prothese. De ruimte tussen de prothese en de kaak word weer opgevuld met kunststof zodat de pothese, frame of plaatje niet meer kiept of los komt.

Dit loskomen komt namelijk omdat de kaak de rest van u leven blijft slinken, bij de een meer dan bij de ander, dit heeft weer verschillende oorzaken, toch is het gemiddeld 2 mm per jaar.


home  -  wie zijn wij  -  producten  -  vergoedingen  -  vragen  -  links  -  contact